Vyro gimtadieniui niekaip nesugalvojau ką padaryt tokio, kad butu saldu, gaivu, skanu... Kilo mintis...iš varškės tinginio padaryt varškės tinginio tortą.
Produktai:
400 g sausainių;
400 g varškės;
200 g sviesto;
150 g cukraus;
1/2 st. abrikosų (džiovintų ar marinuotų abrikosų arba šviežių braškių/kriaušių);
2-3 valg. šaukštai razinų;
Vanilinio cukraus.
400 g varškės;
200 g sviesto;
150 g cukraus;
1/2 st. abrikosų (džiovintų ar marinuotų abrikosų arba šviežių braškių/kriaušių);
2-3 valg. šaukštai razinų;
Vanilinio cukraus.
Šokolado masei naudojau juodojo šokolado plytele ištirpinau vandens vonelėje ir užpyliau ant viršaus.
Gaminimas:
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus. Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo.
Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą