1 kg miltų 400g – rupūs kvietiniai miltai
400g - aukščiausios rūšies miltai
200g – ruginiai miltai
aš darau : 300g – rupūs kvietiniai miltai
300g - aukščiausios rūšies miltai
400g – ruginiai miltai
100g – avižinių dribsnių (nuplauti šaltu vandeniu)
100g - kviečių sėlenų
120-170g - cukraus
2 arbatiniai š. druskos
100g – saulėgrąžų sėklų (nuplikyti karštu vandeniu ir nuplauti)
100g – linų sėmenų (nuplikyti keletui sekundžių)
50g – sezamo sėklų
0,5l – raugo
1l - šilto vandens iš krano
Gamyba:
Prieš duonos minkymą pasiruoškite 2 formas duonos kepimui: patepkite sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Viską sumaišyti ranka, minkyti apie 15 min. pradžioje sudėti sausus produktus, išmaišyti juos ranka.


Formas dedame į šaltą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 1 val. 15 min. elektrinėje orkaitėje. Dujinėje orkaitėje kepti reikia ne daugiau kaip 1 val. 40 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą