1 kg miltų 400g – rupūs kvietiniai miltai
400g - aukščiausios rūšies miltai
200g – ruginiai miltai
aš darau : 300g – rupūs kvietiniai miltai
300g - aukščiausios rūšies miltai
400g – ruginiai miltai
100g – avižinių dribsnių (nuplauti šaltu vandeniu)
100g - kviečių sėlenų
120-170g - cukraus
2 arbatiniai š. druskos
100g – saulėgrąžų sėklų (nuplikyti karštu vandeniu ir nuplauti)
100g – linų sėmenų (nuplikyti keletui sekundžių)
50g – sezamo sėklų
0,5l – raugo
1l - šilto vandens iš krano
Gamyba:
Prieš duonos minkymą pasiruoškite 2 formas duonos kepimui: patepkite sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Viską sumaišyti ranka, minkyti apie 15 min. pradžioje sudėti sausus produktus, išmaišyti juos ranka.
Po to nuplautus ir nuplikytus produktus, raugą ir šiltą vandenį. (atidėkite 2 trečdalius 0,5l talpos stiklainio raugo kitam kepimui (nes dar priauga). Likusią tešlą sudėkite į paruoštas formas, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palaikykite kambario temperatūroje 6-8 val.
Formas dedame į šaltą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 1 val. 15 min. elektrinėje orkaitėje. Dujinėje orkaitėje kepti reikia ne daugiau kaip 1 val. 40 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą