2012 m. kovo 19 d., pirmadienis
Ką aš žinau apie kiaušinius - dalinuos su jumis
Daugelis įsitikinę, kad kiaušiniai rudu lukštu yra geresni. Iš tikrųjų jų maistinė vertė nei kiek nesiskiria nuo kiaušinių baltu lukštu. Lukšto spalva priklauso nuo vištų veislės.
Mitas, kad kiaušinius valgyti nesveika, dėl cholesterolio kiekio, tryniuose cholesterolio tiesa nemažai, tačiau baltymuose yra medžiagų, kurios neleidžia tam cholesteroliui kauptis ant kraujagyslių sienelių.
Minkštai virti kiaušiniai lengviau virškinami, apskritai kiaušinių nederėtų virti ilgiau nei 10 min., nes tuomet jie netenka daugiau nei dalies vertingų medžiagų. Minkštai kiaušiniai išverda per 3 min.,pusiau kietai per 5 min.,o kietai per 9 min.
Jei į verdamą vandenį kiaušiniams įpilsite druskos, sakoma kiaušiniai nesutrūkinės - čia yra nesamonė
Jei nežinai kuris kiaušinis virtas kuris žalias, reikėtų juos pasukti ant stalo, virtas suksis lengvai, o žalias po kelių kartų sustos.
Kiaušiniai ilgiau liks švieži, jei į šaldytuvą juos sudėsite taip, kad nesiliestų smaigaliais galais žemyn.
Šviežumą patikrinti galimą įmerkus kiaušinį indą pasūdytų vandeniu. Šviežias kiaušinis greitai nugrimzda į dugną. Vidutinio šviežumo pluduriuoja per vidurį, o senas pluduriuoja paviršiuje.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą